Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti yazılı bir açıklama yaparak BATİYAC Denetim Kurulu Başkanı Kaan Kocaman’a yapılan saldırıyı kınadı.

BATİYAC yönetimi adına Başkan Muharrem Yokarıbaş tarafından imzalı yapılan açıklama şöyle:
Kdz.Ereğli Belediyespor-52 Orduspor FK karşılaşması sonrası yaşanan olay nedeniyle bu açıklanın yapılması zorunlu hale gelmiştir.
Dün Kdz.Ereğli Şehit Vefa Karakurdu Stadında maç sonrası yaşanan olaylar hepimizi derinden üzmüştür.
Galibiyet sevincinin yaşanması gereken maç sonrası Kdz.Ereğli Belediyespor Başkanı Recep Yılmaz’ın,Denetim Kurulu Başkanımız gazeteci Kaan Kocaman’a sözlü ve fiziki şiddet uygulamasının, hiçbir izahı ve tutarlı tarafı yoktur.
Hiçbir gazeteci yaptığı yorum ve haberlerden dolayı bu tür bir muameleye maruz kalmamalıdır.
Meslektaşlarımıza saldırı kırmızı çizgimizdir.
İfade özgürlüğü bir anayasal haktır.
Bu hakkımızı gasp etmek isteyecek her kim olursa olsun, karşısında BATİYAC vardır.
Her Salı BATİYAC TV’de yayınlanan Gerçek Spor adlı programdaki eleştirileri nedeniyle saldırıya uğradığını düşündüğümüz Kaan Kocaman meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor. Başta Kdz.Ereğli Belediyespor Başkanı Recep Yılmaz olmak üzere olaylara karışan diğer yöneticileri şiddetle kınıyoruz