Kdz. Ereğli’nin Yalnızçam köyünde 28 Mart 2012 tarihinde marketinde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren İlyas Kasım (44) cinayet dosyası, yıllardır kapalı kalan soruşturmasıyla birlikte yeniden kamuoyunun gündemine taşındı.
Yeni Ufuk Gazetesi’nin 2023 yılında manşetten “Kdz. Ereğli’de katil zanlıları elini kolunu sallaya sallaya geziyor” başlığıyla yayımladığı haber, Star TV ekranında yayımlanan “Nur Viral ile Sen İstersen” programı aracılığıyla Türkiye gündemine taşındı.
Dosya, faili meçhul statüsünde kalmış olması ve olayla ilgili yeterli delillerin bulunamaması sebebi ile askıda kalmıştı. Program Haber Müdürü Murat Sönmez ve kameraman Emre Uluğ Kdz. Ereğli Yalnızçam köyüne gelerek olayın yeniden incelenmesi için tanık ifadeleri, ses kayıtları ve yeni deliller üzerinden çalışma başlattı.
OLAY NEYDİ?
İddiaya göre, olay sırasında köyde elektrik kesildi.
Bazı kişiler, alkollü ortamlarda saldırıyı kendilerinin işlediğini ve olayın ayrıntılarını anlattığını ifade etti.
Söz konusu beyanlar ses kayıtlarına da alınmış, ancak kayıtlar delil niteliği kazanmadığı gerekçesiyle resmi soruşturmada kullanılmamış.
Cinayet mağduru İlyas Kasım’ın çocukları, “babamızı öldürenler hâlâ köyde geziyor, akrabalarına bile olay itiraf ediyorlar” diyerek adalet arayışlarını sürdürdüklerini belirtmişlerdi.
CİNAYET TEKRAR GÜNDEMDE
13 yıldır faili bulunamayan cinayet, Star TV programının olayı ele almasının ardından tekrar gündeme taşındı. Nur Viral ile Sen İstersen programının Haber Müdürü Murat Sönmez ve kameraman Emre Uluğ 2 gündür Yalnızçam köyünde canlı yayın yaparken, İlyas Kasım’ın oğlu Aykut Kasım ise stüdyoda olayı izleyicilere anlatıyor.
Aynı zamanda Murat Sönmez ve Emre Uluğ ile beraber Kdz. Ereğli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kerimcan Günaydın, köyde araştırmaları sürdürüyor.