İYİ Parti’nin 28. dönem milletvekili adayı Yiğitcan Yıldırım, partili bir grup üye tarafından kendisine yönelik ağır hakaret ve iftira içeren söylemler nedeniyle basın açıklaması yaparak hukuki süreç başlatacağını duyurdu. Yıldırım, özellikle partide ilçe başkanlığı görevi üstlenen Yasemin Erdoğan’ın kendisi hakkında kullandığı “karaktersiz” ifadelerini kabul edilemez bulduğunu belirtti.
İYİ Parti’nin eski milletvekili adayı Yiğitcan Yıldırım, gazeteci Sina Çıladır’ın haber nedeniyle cezaevine gönderilmesini eleştirerek, kendisine yönelik hakaretlere de hukuki yanıt vereceğini açıkladı.
Yıldırım, partili bir grup içinde kendisine yönelik “karaktersiz” gibi ağır ifadeler kullanılmasını ve gazeteci Çıladır’ın bu olayı haber yaptığı için hapis cezası almasını kınadı. “Basın özgürlüğü ve kişilik haklarına yönelik saldırılar kabul edilemez” diyen Yıldırım, hem Çıladır’ın yanında olduğunu duyurdu hem de kendisine yapılan hakaretler için tazminat davası açacağını belirtti.
Yıldırım, toplumda nefret söyleminin yaygınlaşmaması için hukuki süreci başlatacağını ifade etti.
Yıldırım’ın yaptığı açıklama aynen şu şekilde:
2023 Genel Seçimleri sürecinde İyi Parti milletvekili aday adaylığı yaptığım dönemde, partimiz mensubu olan annemin de üyesi olduğu “İyi Partili Kadınlar” isimli WhatsApp grubuna sonradan dâhil olan bazı kişiler tarafından şahsıma yönelik ağır itham ve hakaret içeren ifadeler kullanılmıştır.
Özellikle, partimize bir dönem sonradan gelip ilçe başkanlığı görevini üstlenen Yasemin Erdoğan’ın şahsıma yönelik “Yiğitcan kim, karaktersiz, önce karakteri otursun” şeklindeki sözleri tarafıma büyük bir üzüntü yaşatmıştır. Söz konusu ifadeler, sadece şahsımı değil, ailemi de hedef almış; kamuoyu önünde itibarsızlaştırma amacı taşımıştır.
Bu süreçte değerli gazeteci Sina Çıladır da yaşananları haberleştirmiş, ancak özel hakların ihlali iddiasıyla hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu, basın özgürlüğü ve toplumun doğru bilgilendirilme hakkı açısından kabul edilemez bir durumdur.
Buradan bir kez daha gazeteci büyüğümüz Sayın Sina Çıladır’ın yanında olduğumu, onun mesleki duruşunu ve basın özgürlüğünü sonuna kadar desteklediğimi kamuoyuna ilan ediyorum.
Şahsıma yöneltilen bu ifadeleri ve kişilik haklarıma yapılan bu saldırıyı kabul etmiyorum. Bu tür söylemlerin normalleşmesine izin vermemek adına maddi ve manevi tazminat davası açacağımı kamuoyuna duyururum. Amacım kişisel bir hesaplaşma değil, toplumda hakaret ve iftira dilinin yaygınlaşmasını önlemektir.
Tüm yetkilileri ve kamuoyunu bu süreçte adaletin yanında olmaya davet ediyor, kişilik haklarına yönelen bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması için hukuki sürecin takipçisi olacağımı ilan ediyorum.
Yiğitcan YILDIRIM 28. DÖNEM İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI