enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpereğlizonguldakkdz. ereğligazetehaberson dakikaereğli gazetesiereğli haberkdz ereğli gazetesi
DOLAR
43,4116
EURO
51,8592
ALTIN
7.381,41
BIST
13.407,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Çok Bulutlu
18°C
Zonguldak
18°C
Çok Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
14°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C

Kdz. Ereğli’de skandal: A101’den alınan bulgurda çıkan kurt vatandaşı şoke etti

Kdz. Ereğli’de bir vatandaşın A101 marketten satın aldığı Yöremce marka köftelik bulgurun, paketi henüz açılmamış olmasına rağmen içinden kurt çıkması büyük tepkiye neden oldu. Ürünün son kullanma tarihinin 2027 olması ise skandalın boyutunu daha da büyüttü.

Kdz. Ereğli’de skandal: A101’den alınan bulgurda çıkan kurt vatandaşı şoke etti
28.01.2026 20:00
A+
A-

BU ÜRÜNLER HANGİ DENETİMDEN GEÇİYOR?

Market raflarında satılan, ambalajlı ve uzun raf ömrüne sahip bir gıda ürününde bu tür bir görüntüyle karşılaşan vatandaş, yaşadığı şaşkınlığı ve öfkeyi gizleyemedi. Gıda güvenliğinin bu denli hiçe sayılması, “Bu ürünler hangi denetimden geçiyor?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

Vatandaşlar, özellikle dar gelirli ailelerin sıklıkla tercih ettiği zincir marketlerde satılan ürünlerin yeterince denetlenip denetlenmediğini sorulan sorulardan biri oldu. Henüz açılmamış bir paketin içinde kurt görülmesi, sadece bir “ihmal” değil, doğrudan halk sağlığını tehdit eden ciddi bir sorun olarak değerlendiriliyor.

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Gıda mühendisleri ve tüketici temsilcileri, bu tür olayların üretim, paketleme ya da depolama aşamasındaki büyük bir zafiyete işaret ettiğini vurgularken, yetkililerin acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtiyor.

Kdz. Ereğli’de yaşanan bu olay, zincir marketlerin “ucuzluk” politikası uğruna kalite ve hijyenden taviz mi verdiği sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.