enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpereğlizonguldakkdz. ereğligazetehaberson dakikaereğli gazetesiereğli haberkdz ereğli gazetesi
DOLAR
42,3266
EURO
49,3242
ALTIN
5.705,67
BIST
10.628,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
15°C
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
15°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının şehirlerarası yolcu ve eşya taşıyan tüm ticari araçlar için 15 Kasım’da başlayacağını açıkladı.

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlıyor
14.11.2025 15:39
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kış lastiği uygulamasının tarihinin güncellendiğini belirterek, “1 Aralık – 1 Nisan olarak belirlenen zorunluluğu mevsim şartları gereği 15 Kasım – 15 Nisan olarak güncelledik. Böylece uygulama süresini 4 aydan 5 aya çıkardık” dedi.

Bakan Uraloğlu, kış lastiklerinin 7 derece altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırarak kazaları önlemede hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Uygulamanın şehirlerarası yollarda yolcu ve eşya taşıyan tüm ticari araçlar için zorunlu olacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, hususi araç sahiplerinin de kış lastiği takmasını tavsiye ettiklerini söyledi. İl sınırları içindeki uygulamanın Valiliklerce belirlendiğini belirten Bakan Uraloğlu, sürücüleri duyuruları takip etmeleri konusunda uyardı ve kurallara uymayanlara 5 bin 856 lira ceza uygulanacağını açıkladı.

Kış lastiği uygulamasının detaylarını da paylaşan Uraloğlu, “Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerin tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir sırasında değiştirilen lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur. Çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer. Araçta zincir bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Zincir, takoz ve çekme halatı gibi ekipmanlarımızın eksiksiz olmasına dikkat edelim” uyarısında bulundu.

Bakan Uraloğlu, vatandaşları kış şartlarına uygun donanım ve ekipmanla seyahat etmeleri konusunda da uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.