enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpereğlizonguldakkdz. ereğligazetehaberson dakikaereğli gazetesiereğli haberkdz ereğli gazetesi
DOLAR
35,1564
EURO
36,6793
ALTIN
2.956,96
BIST
10.025,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Çok Bulutlu
10°C
Zonguldak
10°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Başkan Kılıç Ereğli’nin il olması hakkında açıklama yaptı

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, yazılı bir açıklama yaparak; Kdz.Ereğli’nin İl Olmasını istedi..

Başkan Kılıç Ereğli’nin il olması hakkında açıklama yaptı
03.07.2023 13:43
A+
A-

Açıklama şöyle:

KDZ. EREĞLİ NEDEN ‘İL’ OLMALI?

Tarihi oldukça birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Karadeniz Ereğli’nin, son günlerde (yeniden) İl olmasının gündeme gelişine sevindiğimiz kadar, endişeli bekleyiş içerisinde olduğumuzu da bildirmek isterim.

Bünyesinde, (2022 Yılı sonu İtibarıyla) 8 bin 271 nüfuslu Gülüç, 2 bin 137 nüfusa sahip Ormanlı ve 2 bin 573 nüfusa sahip; Kara Elmas’ın bulunduğu yer Kandilli gibi beldeleri barındıran Karadeniz Ereğli 93 köyü, 44 mahallesi ve 175 bin 309 nüfusu ile mevcut birçok İl’den daha büyüktür ve donanımlıdır.

Karadeniz Ereğli’nin birçok mahallesi bile bazı ilçelerden fazla nüfusa sahiptir. Buna en somut örnek; 20 bin 312 nüfusu ile Bağlık Mahallesi, 19 bin 685 nüfusu ile Kepez Mahallesi’dir.

Uzunmehmet’in bulduğu taşkömürü ile kömür ve doğal limana sahip olmasıyla kurulan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın Karadeniz Ereğli’de kurulmuş olması kentin büyümesine, çevresine de adeta ışık saçmasına vesile olmuştur.

Bölge ve ülke ekonomisine sağladığı katkılarla adından her fırsatta söz ettiren Karadeniz Ereğli, kardeş ilçesi 42 bin 720 nüfusa sahip Alaplı ile birlikte gelişmeye devam etmiştir.

Bu gelişmeyi yakından gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Milletvekiliniz Benim” dediği Karadeniz Ereğli’nin yerini her zaman ayrı tuttuğunu da biliyoruz.

Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “100. Yılda 100 İl, 1000 İlçe” çıkışını önce partisinin yerel yönetimlerinin, ardından da diğer siyasi parti yetkililerinin, “Karadeniz Ereğli’nin İl Olması” umudunu içeren beyanları, önümüze yeni bir sayfa açmıştır.

Tarihi geçmişi, Deniz ve karayolu ulaşımı, Ekonomisi, sosyo-kültürel gelişi ile birçok İl’den de önde olan Karadeniz Ereğli, hiç kuşku yok ki ‘İl olmaya namzet’ en önemli ve ilk sırada yer alması gereken Kenttir.

Böyle bir kentin, verdiğine karşı alamadığı ve yaşadığı mağduriyetlerde gün ışığı gibi ortadadır.

“Gözbebeğimiz, güneşimiz, yıldızımız’ gibi süslü sözlere rağmen her fırsatta çelme takılan, paylaştığı ekmeğinin dışında neredeyse ağzındaki lokmanın dahi alındığı Karadeniz Ereğli artık (bu kez) İl olmalıdır.

ENGEL OLUNMAMALIDIR

Buraya kadar ifade ettiğimiz kısım, heyecanımız ve sevincimizin göstergesidir.

Endişeli bekleyişimiz ise her zaman olduğu gibi bir kısım çevrelerin yaratacağı “karşı duruş ve Ereğli’ye ihanet”tir.

Bu duruş ve ihanet içinde kullanılan ise Zonguldak merkezidir. Ne yazık ki, Zonguldak’ın kendi kabuğunun içinde kalması ve sömürü gördükleri Karadeniz Ereğli’den nemalanmayı huy edinmiş bir kısım çevreler, “Zonguldak elden gidiyor” nidaları ile, aslında kendi çıkarlarının köreleceğinden endişe etmektedirler.

Bağrından Karabük ve Bartın gibi iki ilçesi ayrılan Zonguldak’ın yok olmadığı ortadayken, ayrılması muhtemel Karadeniz Ereğli’den sonra da yok olmayacaktır.

Tam aksine, Karadeniz Ereğli’nin ‘İl’ olmasıyla birlikte Devletimiz Zonguldak’a daha da sahip çıkacaktık.

Kozlu ve Kilimli Beldelerinin ‘İlçe’ olmasıyla ilçe sayısını artıran Zonguldak, vazgeçilmezi olan Taş kömürü üretiminde öncelikle Devlet’ten daha büyük destek alacak, bölgedeki özel sektör de bu destekten fazlasıyla yararlanacaktır.

Aynı zamanda Türkiye için de son derece önem taşıyan Filyos Projesi hız kazanacak; Zonguldak ekonomisine olduğu kadar istihdamına da destek olacaktır.

Devlet, (Karadeniz Ereğli’nin ekonomik gücü nedeniyle) bir türlü “Teşvikli İl” kapsamına giremeyen Zonguldak’ı ‘ivedilikle’ bu kapsama alacaktır.

Beklentimiz odur ki, Karadeniz Ereğli’nin ayrılmasıyla birlikte Zonguldak’ta Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları da hız kazanacaktır.

Hiç bir babanın evladını bırakmayacağı gibi Devletimiz de Zonguldak’ı bırakmayacaktır.

Şunu da hatırlatmakta yarar görüyoruz ki;

Karadeniz Ereğli’nin İl olması bu şekilde sadece Zonguldak’a değil, Batı Karadeniz Bölgesinde de İl sayısının artışına vesile olacaktır.

Yukarıdan aşağı sıraladığımız gerçekler ve haklı gerekçelerimizle Karadeniz Ereğli’nin ‘İl’ olması “olmazsa olmazımız” haline gelmiştir.

Bu doğrultuda yeniden başlayan ve yaşadığımız heyecanın bu kez önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz.

Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği olarak, başta Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’in, “İl Olmada önderlik edeceği” sözünü destekliyor ve yanında duruyoruz.

Şunun net olarak bilinmesini istiyoruz:

Bu haklı talep ve beklentimizin karşısında her kim durursa dursun, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından “Karadeniz Ereğli Haini” ilan edilecektir.

Yorumlar

five × five =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.