Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor. Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi.

Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere (Korsan Can), kooperatif başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının sorunlarına dikkat çekti.
Adaylık açıklamasında güçlü mesajlar veren Dere, şu ifadeleri kullandı:
“Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Bende kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Fakat artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir.
28 Haziran’da yapılacak kongre, sadece kooperatifin geleceğini değil, aynı zamanda bölge ekonomisinin önemli dinamiklerinden biri olan balıkçılık sektörünün kaderini de belirleyecek.