enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpereğlizonguldakkdz. ereğligazetehaberson dakikaereğli gazetesiereğli haberkdz ereğli gazetesi
DOLAR
42,3398
EURO
49,1255
ALTIN
5.475,60
BIST
10.698,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Az Bulutlu
22°C
Zonguldak
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
21°C
Cuma Çok Bulutlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C

15 bin öğretmenin tercih maratonunda son gün 21 Kasım!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 15 bin öğretmen için tercih süreci bugün başlatıldı. Tercihler, elektronik ortamdan 21 Kasım saat 16.00’ya kadar yapılabilecek.

15 bin öğretmenin tercih maratonunda son gün 21 Kasım!
18.11.2025 13:03
A+
A-

15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçları ve KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınav puanının yüzde 50’si alınarak elde edilen sözlü sınav başarı puanları 29 Ağustos’ta açıklanmış, 2025 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu da 15 Ekim tarihinde yayımlanmıştı.

1 Eylül’de başlayan sözlü sınav sonuçlarına yönelik itiraz süreci 5 Eylül’de sona ermiş, 3 Ekim’e kadar da yapılan itirazlar sözlü sınav komisyonlarınca değerlendirilmişti. Kesinleşen puanlara göre oluşan sıralamalar, adayların tercih ekranında yer alıyor.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Atamalar, 24 Kasım’da yapılacak. Ataması yapılan öğretmenler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının tamamlanmasının ardından 19 Ocak 2026’da görevlerine başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu atamanın tamamlanmasıyla son kez KPSS ile sözlü sınav üzerinden öğretmen istihdamı yapmış olacak. Bu atamanın ardından sözleşmeli öğretmen alımları Milli Eğitim Akademisi üzerinden gerçekleştirilecek.

15 bin öğretmen için başlayan tercih başvuru süreci 21 Kasım saat 16.00’da sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.